Varga Géza: A székely rovásírás

Nemzeti írásunk teljesebb leírásának vázlata

Szakács támad - Szakács bánja

- a négy éve folyamatban lévő per pillanatnyi állása -


Olvasóink egy része értesülhetett már - legalább a Szakács Gábor által vezetett rovásírásforrai.hu honlap félresikerült és azóta levett beszámolója alapján - arról, hogy a székely rovásírás kutatásának két ismert alakja között négy éve folyik egy áldatlan per. Ha az olvasó ismeri a felperes 3 évig a neten olvasható volt véleményét, akkor itt az ideje, hogy megismerje az alperesét is (a tájékoztatást személyesen, vagy levélben kaphatja meg).

A Szakács Gábor által kezdeményezett per tárgya egy csúnya és régi história, amelynek nyilvános taglalását célszerű elhalasztani az ítélet megszületéséig. A bírósági ítéletben megjelenő szöveg ugyanis már nyilvánosságra hozható lesz.

A tárgyalás első menete Budapesten folyt, mert a felperes - bár járt az alperes vidéki lakhelyén - egy téves budapesti címet adott meg a bíróságnak. A budapesti bíróság nem volt illetékes a Vas megyében élő alperessel szemben indított eljárásban (aki erről tájékoztatta is a bíróságot). Azonban - Justicia nagyobb dicsőségére - a budapesti T. Bíróság mégis úgy döntött, hogy az alperes (aki nem tudott résztvenni a tárgyaláson és ezért a védekezését sem adhatta elő) fizessen közel 600 000 Ft-ot a felperesnek. Szerencsére a másodfokon eljáró bölcsebb Ítélőtábla ezt a jogellenes ítéletet hatályon kívül helyezte, kimondván a Vas Megyei Bíróság illetékességét, ahol az eljárást előlről kellett kezdeni.

A per színhelye így áthelyeződött Vas megyébe s azóta a felperes az élete egy részét vonatozással tölti. Több tárgyalás után az elsőfokú ítélet meghozatalának időpontját is kitűzte a szombathelyi bíróság. Azt persze nem lehet tudni, hogy melyik félnek lesz kedvező az ítélet; csupán az bizonyos, hogy a vesztes fél fellebbezni fog.

Tehát egy tájékoztatást ígérünk a perről, amelynek egyetlen feltétele van: hiteles értékelést kérünk arról a szitokáradatról (pontosabban a szitokáradat hatásáról), ami a rovásírásforrai.hu lapon volt olvasható az alperesről. Nem a rovásírásforrai.hu lapon megjelentek leírására van szükség, mert az ott olvasható volt szövegek pontosan dokumentáltak. Arra is van elegendő bizonyíték a bíróság asztalán, hogy ezeket Szakács Gábor tette fel az általa bérelt tárterületre.

Csupán az olvasó személyes benyomásaira vagyunk kíváncsiak. Arra keresünk adatokat, hogy milyen hatással voltak ezek az olvasóközönségre: hányan értettek vele egyet, hányan nem; s ezek a szövegek módosítottak-e az olvasó korábbi értékelésén.

A meggondolatlan stílusú cikkek három éven át voltak fenn a felperes honlapján, miközben több tízezer ember olvasta őket - ezért véletlenül is akadhat közöttük néhány becsületes ember, aki támogatni fogja az igazságszolgáltatást.

Aki ezeket a nemrég levett oldalakat nem olvasta, az - a legnagyobb sajnálatunkra - tőlünk nem kap tájékoztatást a per állásáról. Azonban a per nyilvános, bárki beülhet a tárgyalóterembe.

A legfeljebb egy oldalas leírást elkészítők ingyenes, dedikált példányt is kapnak a szerző legújabb kötetéből (csupán a postaköltséget kell vállalniuk, de személyesen is átvehetik a tiszteletpéldányt). S persze a már említett tájékoztatást is megkapják a per állásáról.

A leírás során törekedni kell az igazmondásra, az értékelés azonban lehet szubjektív (nem szükséges támogatni az alperesi álláspontot). A szitokszavak alkalmazói semmiféle választ nem kapnak.

Kapcsolat: cserepmadar@gmail.com

Az elnyerhető kötet: http://csinyalohaz.hu/index.php/cikkek/90-igy-irtok-ti-magyar-ostortenetetWeblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 103
Heti: 695
Havi: 1 487
Össz.: 664 302

Látogatottság növelés
Oldal: Szakács támad - Szakács bánja: a négy éve folyamatban lévő per pillanatnyi helyzete
Varga Géza: A székely rovásírás - © 2008 - 2024 - szekely-rovasiras.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »