Varga Géza: A székely rovásírás

Nemzeti írásunk teljesebb leírásának vázlata


Decemberben jelenik meg a "Népi hieroglifák" c. tanulmány a körmendi Kulturális MűhelybenA Körmendi Kulturális Műhely évtizede ad ki tanulmányköteteket. Az eltelt időszakban több kitűnő mű közlésére került így sor. A legutóbbi számban például az azóta elhunyt Varga Csaba képei és írása jelentek meg. E sorok írója az "Indián-magyar írástörténeti kapcsolatok" c. tanulmánnyal járult hozzá a tavalyi kötet sikeréhez, amelynek netes változata a címre kattitva elérhető.

A tanulmánykötet kis példányszámban jelenik meg, ezért bolti forgalomba nem kerül. 

A decemberben megjelenő újabb kötetben a "Népi hieroglifák" c. tanulmányom lesz olvasható. Ebben bemutatom azt a 20-nál is több népi jelet, amely a székely írás jeleivel azonosítható. Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy a székely írás az egész magyarság körében ismert és használt jelkészlet alkalmazása. Ugyanarról a jelkészletről van szó, amit a fazekasaink ma is alkalmaznak (aminek köszönhetően az archaikus fazekasjeleink elolvashatóak). Azaz nem a türköktől vettük át az írásunkat, s azt nem is a humanisták találták ki - hanem a magyar nép alkotása. 

Hogy ez az írásteremtés mikor történhetett, azt az alapján is meg lehet becsülni, hogy a népi jeleknek a hettita hieroglif írásban meglévő párhuzamait is felsorolom a tanulmányban. A fentebb említett, neten is elérhető indián párhuzamokkal együtt nyilvánvalóvá válhat, hogy a jelkészletünk igen régi, több évezredes.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 51
Heti: 94
Havi: 2 529
Össz.: 676 281

Látogatottság növelés
Oldal: Decemberben megjelenik a "Népi hieroglifák" c. tanulmány
Varga Géza: A székely rovásírás - © 2008 - 2024 - szekely-rovasiras.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »